Touhu

7.5.2020

Sukkia, ym. neuleita

Olen 71-v ja koronan takia minä olen ollut karanteenimaisissa oloissa yksin kotona, ajan kuluksi neuloin mm. ylipolven sukat ja pohjepituiset sukat sekä lankakerien lopuista mm. palatossut, sukat ja patalapun.

Aika kului joutuisasti, eikä korona huolestuttanut. Ulkona kävin vain pihanperällä roskavajalla viemässä roskapussit ja 100 m:n päässä kirjelaatikolla.

Kun olin neulonut kaksi kuukautta, alkoi kyllästyttää ja tilasin Karjalaisen 2 kk:ksi, jota luen joka päivä 2-3 tuntia. Myös Hyvä Terveys-lehden ostin CityMarketin verkkokaupasta ruokaostosten mukana. Myöskin kaikki ilmaisjakelulehdet tulee luettua tarkkaan.

Asun ”palvelutalossa” asukkaana, ei palveluja, omin avuin pärjäävänä. Esim. lääkeet ja ruuat tilaan verkkokaupasta. En ole päästänyt edes hoitajaa kotiini tuomaan koronavirusta, koska se olisi katastrofaalista tässä palveluyksikössä, jossa asukkaat ovat 65-100 vuotiaita, osin dementoituneita hoitopalvelujen piirissä olevia vanhuksia.

TV on ollut paljon auki ja seuraan mm. koronalähetyksiä. Myöskin radiosta kuulen ihmisen puhetta, muuten on aivan hiljaista, vain ilmastointilaite ja jääkaappi-pakastin pitävät hurinaa.

Syksyllä on muutto omaan uuteen asuntoon, ja olen jo kerran käynyt rauta-Carlsonilla ostamassa muovisäkkejä ja leveää teippiä, jotta pääsee sitten pakkaamaan. Myöskin muuttolaatikoita täytyy johonkin aikaan käydä ostamassa Tokmannilta.

Minulla on lauantai-aamuna postiasioita, käyn verkosta Puuilosta tilaamani paketin, jossa on suu-nenäsuojuksia ja käsidesiä. Sitten voisi varovasti käydä asioilla virastoissa ja pankissa, joihin en ole päässyt kolmeen kuukauteen.

Lisätietoja

Suomen käsityön museo

amanuenssi Seija Hahl

seija.hahl@jyvaskyla.fi
014 266 4372
050 311 8886

Pin It on Pinterest