Nimetön
6.5.2020

Korona ja mun vapaa-ajan harrasteet

Korona yllätti minut talvilomareissun aikana. Olin kyllä jo varannut mukaan ns. puuhapussin eli puikkoja ja lankaa. Loppuivat kesken, kun mitään iltaohjelmaa ei koko paikkakunnalla aiempien vuosien tapaan järjestetty.
Kotona olen jatkanut neulomista. Sukkia on valmistunut useita pareja, värivalikoima sitä, mitä kotona olleista langoista löytyy. Ja onneksi löytyy, koska tykkään ostaa langat näppituntumalla eli pitää päästä hypistelemään lankaa. Netin käsityösivustot ovat olleet ahkerasti käytössä paljon tavallista enemmän.

Talviloman aikana tuli myös tieto, että kansalaisopistontyökausi päättyi ”nyt”. Sinne jäi suunnitellut loimet odottamaan ja minä vaikeuksissa säilyttää varatut räsy- ja trikookuteet kahteen isoon työhön.

Pitkästä aikaa otin käyttöön myös ompelutarvikkeet, kun pitkäaikaissairauden takia riskiryhmäläisenä en voi muuta kuin käydä töissä ja olla kotona. Kaavoja ja kankaita onneksi on kotona.

Iloisin yllätys sattui altistumiskaranteeniin joutumisen aikana: minulle avautui mahdollisuus seurata Facebookissa kansallispukuryhmän 10-vuotisjuhlan webbiesitykset. Paljon vinkkejä ja ideoita sekä omien kansallispukujen korjaamiseen ja halu vielä yhden puvun tekemiseen, isän synnyinseudun ja omien sukujuurten muistoksi. Tämän toteuttaminen kyllä jää aikaan, jolloin korona-rajoituksia on höllennetty roimasti.

Kaikenkaikkiaan koronan mukanaan tuomat rajoitukset ovat saaneet tarttumaan käsitöihin tavallista arkea enemmän, kun sosiaalinen harrastetoiminta on jäissä. Tuleepa kotiin hankitut tarvikkeet käyttöön!

Lisätietoja

Suomen käsityön museo

amanuenssi Seija Hahl

seija.hahl@jyvaskyla.fi
014 266 4372
050 311 8886

Pin It on Pinterest