Outi Salonlahti

11.5.2020

Käsityöt pysyvät – aiheet vaihtuvat

Olen harrastanut käsitöitä hyvin pitkään ja säännöllisesti. Eniten olen elämäni aikana neulonut, virkannut ja ommellut. Innostuin noin vuosi sitten kirjontatöistä. Olen kirjonut muun muassa ”radikaaleja ristipistoja” eli sellaisia töitä, joissa on jokin poliittinen sanoma tai aihe. Usein teemat liittyvät esimerkiksi feminismiin ja Suomen politiikkaan.

Koronakeväänä käsitöiden tekeminen ei juurikaan muuttunut. Käsityöt ovat aina olleet minulle rauhoittava harrastus. En tee ihan jatkuvalla syötöllä uusia töitä, mutta jos on pitkä tauko, alkavat sormet jo syyhytä. Käsitöihin taitaa olla yhtä lailla aikaa kuin ennenkin. Arkeen tuli etätöiden takia toisaalta lisää aikaa, toisaalta aloimme liikkua ja ulkoilla paljon enemmän, mikä taas vähensi käsitöihin käyttämääni aikaa.

Ristipistoihin ja muihin kirjontatöihin tuli kuitenkin uusia aiheita. Jotkin töistäni liittyvät suoraan koronaan ja poikkeustilaan. Lähetän niistä ohessa kuvia. Välillä koronauutiset alkoivat kyllästyttää niin paljon, että välillä ihan tarkoituksella palasin muihin aiheisiin. Instagram-tililtäni the_salonlahti näkee tätä kehitystä ja teemojen vaihtelua.

Lisätietoja

Suomen käsityön museo

amanuenssi Seija Hahl

seija.hahl@jyvaskyla.fi
014 266 4372
050 311 8886

Pin It on Pinterest